Nový web SPORT-tipy.sk !

štvrtok 12. februára 2009

ADOFO tipy

12.02.2009 18:30 1.Nor.liga Stavanger - Stjernen tip:1 kurz:1,45 9/10

Domáci hokejisti hrajú kvalitný hokej, no v posledných dvoch zápasoch sa im až tak nedarilo. prehrali proti lídrovi nórskej ligy, ktorým nie je Valerenga,ale Sparta Sarpsborg. určite neprehrali vysokým rozdielom, ak poviem, že to bolo 3:1. proti najlepšiemu tímu nórskej ligy a ešte na jeho palubovke sa ťažko hraje všetkým tímom.

Ďalším zápasom Stavangeru bol s Friskom Asker a zas to bolo na súperovom ľade. Tu to však bolo vyrovnanejšie a domáci hokejisti sa mohli tešiť až po predĺžení. Zajtra však príde veľká zmena, keď Stavanger konečne po dvoch kolách bude hrať pred svojimi fanúšikmi, na svojom štadióne a nebude musieť cestovať. Je to pre nich veľmi pozitívny faktor a môžme povedať, že podľa štatistík sú najlepšie hrajúcim tímom na vlastnej palubovke. Doma už neprehrali 17 zápasov v rade a takúto šnúru už dlho nikto nevytvoril !!! Je to ohromné, pretože ani v jednom z tých 17 zápasov nepotrebovali na v ýhru predĺženie, stačila im riadna hracia doba. Túto bilanciu nemajú v pláne si pokaziť ani zajtra a po prípadnej výhre by sa teoreticky mohli dotiahnuť na Valerengu. Nachádzajú sa na 3.priečke, no do konca sezóny to ešte môžu zmeniť. Stavanger bol známy tým, že stále strieľal doma veľa gólov,ale veľa ich aj dostával, a preto sa dala voliť vždy varianta overu. Teraz Stavanger produktivitu ponechal na vysokej úrovni, ale zlepšil obranné rady a nedostáva toľko gólov ako kedysi. 

Na druhej strane bude stáť Stjernen, ktorý hral v posledných dvoch zápasoch dosť podobne ako ich zajtrajší súper, no oni prehrali aj vonku aj doma. Každému je jasné, že rozbehnutý vlak Stjernenu stále spomaľuje. Uvidíme kde sa opäť zrýchli a naberie tempo, ale nemyslím, že to bude v Stavangeri. Piate miesto tabuľky im už nemôže nikto zobrať, a tak sa môžu sústrediť na dobehovanie tímov nad nimi. Stjernen nie je možné považovaž ako zlý súper na ľade súpera, a tak môžu byť zajtra podcenený a body by sa dostali na druhú stranu. Stjernen by si už chcel voziť domov body a takúto ambíciu budúmať aj v zajtrajšom zápase. či sa im to podarí, to sa všetko uvidí ako tradične o 18:30. 

Môj tip: 
Výhra domácich a vôbec by som sa nečudoval ak by to bolo vyšším rozdielom.

Žiadne komentáre:

/// ///
/// ///
/// ///
/// ///