Nový web SPORT-tipy.sk !

pondelok 2. februára 2009

Tipy - 4.2.2009 - STREDA

Feyenoord Rotterdam - Sparta Rotterdam 1 1.60 - 1:0 OK, +48 EUR
Expekt
Dôvera: 8/10
Vklad: 80 EUR

Feyenoord Rotterdam - Sparta Rotterdam HDC 0:1 1 2.40 - 1:0 KO, -40 EUR
Expekt
Dôvera: 4/10
Vklad: 40 EUR


Rotterdam čeká ve středečním vloženém kole svátek, na stadionu De Kuip totiž proběhne derby mezi Feyenoordem a Spartou. Atmosféra však v Rotterdamu není nijak valná, protože oba rivalové mají na svém kontě pouhých dvacet bodů a jsou jen dva body o sestupových příček.

Slavný Feyenoord je zvyklý bojovat spíše o evropské poháry, než se být na konci tabulky a bát se o udržení. Poslední prohra s Nijmegenem ale ukázala, že letos to není ten Feyenoord, který všichni známe. Mario Been, který převezme příští sezonu trenérské žezlo od dosavadního kouče Vlemmingse, ale nepředpokládá, že by mohl Feyenoord sestoupit, je na to prý 'příliš velký'.

"Nehodlám se dívat dolů. Stále je před námi mnoho zápasů, ve kterých můžeme získat body," nemyslí na sestupové bitvy Vlemmings. Pikantní příchuť do nadcházejícího derby přidává právě fakt, že oba týmy mají stejný počet bodů, Feyenoord je výše jen díky lepšímu skóre. Vlemmings mohl v posledním duelu již počítat s útočníkem Jon Dahlem Tomassonem. V péči doktorů však stále zůstává velký počet hráčů - Ron Vlaar, Tim Vincken, Theo Lucius, Jonathan de Guzman, Giovanni van Bronckhorst, Tim de Cler, Andre Bahia a Denny Landzaat.

Sparta je připravena na De Kuipu představit mezi třemi tyčemi nového gólmana, z PSV příchozího Brazilce Cassia Ramose. Kouč Sparty Foeke Booy rozhodně nehodlá svého městského rivala podcenit, přestože se mu zrovna nedaří. "Feyenoord má sice problémy, ale na De Kuipu mají velkou zbraň, fanoušky. Doma jsme ale ukázali, že je dokážeme porazit," narazil Booy na podzimní výhru 2:1.

Také Sparta má pořádné problémy s marodkou. Mimo hru jsou Karim Touzani, Charles Dissels, Edwin van Bueren, Harald Wapenaar, Dele Adeleye a Sander van Gessel.

Eurofotbal
---------------------------------------------------------------------
Môj názor:

Stánok De Kuip dnes čaká skutočne sviatok keďže ide o mestské derby. Navyše už dlhé desaťročia sa nestalo, aby bola Sparta na tom aspoň tak dobre ako Feyenoord. Dôvod je prstý, Feyenoord je klub s vysokým renomé a vždy sa od neho čakal boj o najvyššie priečky.

Pri pohľade na tabuľku je na tom 14 násobný holandský majter dvojnásobný víťaž Pohára UEFA či víťaz LM z roku 1970 skutočne hrozivo. Trinásta priečka s len dvojbodovým náskokom pred miestami znamenajúcimi zostup je pre Feyenoord nemysliteľná. A odraz nahor by mal prísť práve v tomto zápase. Maródka oboch celkom je pomerne veľká, no ak by sme porovnávali zvyšný káder tímov, víťazne čo do kvality i kvantity, by zo súboja vyššiel Feyenoord.

Problémom domácich je slabšia koncovka, keď v posledných štyroch zápasoch dali len dva góly. Nedarí sa Makaayovi a nádejou je teda návrat ostrostrelca Johna Dahla Tomassona, ktorý veľmi dlho laboroval so zranením. Tomasson je však už fit a domáci útok by dnes teda mal byť priam hviezdny, Makaay - Tomasson. Práve v zápase, v ktorom už Feyennord nemôže zaváhať a tri body potrebuje ako soľ by sa skúsnosti a kvality oboch mali veľmi hodiť. V domácom prostredí má Feyenoord bilanciu 4-3-3 so skóre 22:15, čo nie je až také zlé, keďže v 7 z 11 zápasov bodoval. V posledných dvoch ligových zápasoch v stánku De Kuip Feyenoord remizoval s pomerne silným Tilburgom 1:1 a zdolal nie slabú Bredu 3:1. Sparta je na ihriskách súperov jednoznačne NAJSLABŠÍM MUŽSTVOM LIGY, keď získala v 10 duelovh len tri body (0-3-7) so skóre 14:33. Sparta teda dostane na ihriskách súperov v priemere v každom zápase takmer 3,5 gólu...

Vzájomná historická bilancia duelov na domácom trávniku Feyenoordu so Spartou je 30-10-9, skóre 119:58. Z posledných 12 zápasov v modernej histórii to je 10-1-1 a 37:9. Naposledy Sparta na De Kupi bodovala 26. marca 2000, keď šťastne vyhrala 2:1. Napriek tomu, že Feyenoord je v zlej situácii, je toto pre mňa podľa všetkého pomerne jasný zápas, keďže pre domácich je priam hraničný. Myslím, že skúsenosti, kvality i štatististiky a dnes i vôla, sú na domácej strane a Feyenoord sa o cca 22:00 bude tešiť z víťazstva v derby. GL!

Juventus Turin - SSC Napoli X-X 1.70 OK
Everton FC - Liverpool FC X-X 1.50 - OK, +45 EUR
Fortuna
Kurz: 2.55
Dôvera: 3/10
Vklad: 30 EUR, s MP 31,50 EUR

Twente Enschede - NAC Breda 1 1.50 - 4:1 OK, +45 EUR
Expekt
Dôvera: 9/10
Vklad: 90 EUR

Twente, sú vo veľmi dobrej forme a sú oveľa lepší tím, ako Breda. Aj keď naposledy remizovali s Utrechtom 0:0 sú jasným favoritom tohto zápasu! Už len remíza by bola obrovským prekvapením! Zostava je kompletná. Naopak Breda je vo veľmi zlej forme to dokazuje aj fakt, že z posledných deviatich zápasov vyhrali len jeden. Vekový priemer v tomto mužstve je viac ako 30 rokov. Vzhľadom k tomu, že tento zápas hrajú len štyri dni po zápase s Volendamom s ktorým len remizovali 1:1 a maródka je veľká, tak si myslím, že môj tip je na správnom mieste. Tréner Maaskant nemôže rátať s týmito hráčmi: Tommie van der leeg (kolenná šľacha), Matthew Amoah (koleno), Ellero Cairo (koleno), Kurt Elshot (koleno), Tim Gilissen (triesla) a Edwin de Graaf (členok) a týchto hráčov bude ťažké nahradiť! Takže prajem peknú hru! :-)

ADOFO tip

Detriot - Phoenix 1 1.55 - 5:4 OK, +33 EUR
Expekt
Dôvera: 6/10
Vklad: 60 EUR


Detroit už síce pretrhol sériu prehier, no stále nepretrhol sériu bez víťazstva v riadom hracom čase. Myslím si, že šesť zápasov bez plného bodového zisku je pre taký dobrý tím ako Detroit už skutočne maximum a je načase konečne znovu zabodovať naplno... Detroit je na druhej priečke v Západnej konferencii, je tretím najlepším tímom celej NHL. Z 23 domácich stretnutí vyhral v riadnom hracom čase trinásťkrát, štyrikrát vyhral po predĺžení, dvakrát prehral po predĺžení a štyri zápasy prehral v riadnom hracom čase, pričom jeho skóre na domácom ľade je 90:58. Zarážajúca bola séria piatich prehier, ktorú Detroit ťahal. Od víťazstva 4:0 na ľade L.A. hráči Red Wings neokúsili radosť zo zisku troch bodov - čierna séria prehier začala porážkou 5:6 na ľade San Jose, potom Detroit prehral 3:6 vo Phoenixe, nasledovala prehra 2:3pp v Columbuse. Potom mal Detroit veľkú šancu pretrhnúť túto sériu, pretože hral po dlhšom čase na vlastnom ľade, no pred domácim publikom podlahol Dallasu po matnom výkone 2:4. Nasledovala prehra v hlavnom meste USA proti Capitals 4:2 a následné domáce prerušenie prehier po víťazstve so St.Louis 4:3, avšak "iba po predĺžení"... Dnes by malo tak kvalitné mužstvo, azda najlepšie v NHL, proti Phoenixu bodovať naplno a to už v riadnom hracom čase. Dnes by sa navyše v drese Red Wings na ľad už mal dostať aj švédsky kanonier Henrik Zetterberg, čo len zvýši údernú silu Detroitu...

Nebojsa tip (analýza: Sportovní analýzy + Admin)

BILANCIA: +131 EUR (FEBRUÁR +448 EUR)

Žiadne komentáre:

/// ///
/// ///
/// ///
/// ///