Nový web SPORT-tipy.sk !

štvrtok 5. februára 2009

Tipy - 8.2.2009 - NEDEĽA

FC Volendam - PSV Eindhoven 2 1.44 - 3:5 OK, +31,20 EUR
Fortuna
Dôvera: 8/10
Vklad: 80 EUR, s MP 84 EUR

FC Bayern München - Borussia Dortmund 1 1.40 - 3:1 OK, +28 EUR
Expekt
Dôvera: 7/10
Vklad: 70 EUR


Diváci v mnichovské Allianz-Areně budou svědky šlágru, který býval v minulosti často vyhecovaný na nejvyšší možnou míru. FC Bayern před týdnem v Hamburgu nepotvrdil obrovská očekávání a v pěkném utkání nakonec tahal za kratší konec (0:1). Místo rychlého posunu na čelo ligy je zde pád na čtvrtou pozici, ovšem nadále s minimální ztrátou.

Příliš pozadu není ani šestý Dortmund, který v náročném boji vyválčil bod s Leverkusenem (1:1). Radujícím se byl útočník Frei. Bavorská metropole nebývá pro Borussii oblíbeným výletním cílem (24-9-6), loni se zde žlutočerní nestačili ani otáčet (0:5). Dosud v žádném bundesligovém klání nebyla nikdy k vidění taková přestřelka, jako když se v listopadu 1971 setkali právě FCB a BVB (11:1).

Obhájce titulu ve svém prostředí neodcházel s Dortmundem již 16x v řadě s prázdnou. Ve středové řadě Bayernu se o svou šanci hlásí Borowski a Altintop, trenér Klinsmann má z čeho vybírat. Se zdravotním stavem Kloseho to vypadá nadějně, Donovan zůstane na lavičce.

Klinsmannův nedělní rival Klopp se na hrot rozhoduje mezi Blaszczykowskim a Zidanem, jistotu má jen Frei. Hajnal si odpykal karetní prohřešek a užije si atmosféru utkání. Jinak ani v jednom táboře nic neobvyklého neočekávejme. Bavorští na Borussii jednoduše umí a potvrdí to i na konci tohoto víkendu.

(analýza: Fortuna)

AC Fiorentina - Lazio Roma 1 1.78 - 1:0 OK, +43,80 EUR
Fortuna
Dôvera: 6/10
Vklad: 60 EUR, s MP 63 EUR


Fialky se zlepšenými výkony v posledních utkáních vrátily zpět do boje o účast v Lize mistrů a na splnění svého předsezónního cíle se již opět plně soustředí. "Ostatních soupeřů se nebojíme - Janov, Milán, Neapol a Palermo, to jsou všechno hratelní soupeři." prohlašuje odvážně trenér Cesare Prandelli.

Právě jemu dodal notnou dávku sebevědomí návrat Adriana Mutua po zranění, jelikož rumunský kanonýr je podle něj jednou z nejdůležitějších postav týmu a v současné době je i nenahraditelný. Mutu se také za důvěru Prandellimu dokáže skvěle odvděčit, jako například naposledy proti Boloni, když dvěma brankami v úvodu utkání nastartoval Fiorentinu k vítězství.

Na straně Biancocelesti už je však o poznání napjatější atmosféra a dokonce se chvíli v kuloárech hovořilo i o odvolání trenéra Rossiho. Tomu ovšem v týdnu vyjádřil svou důvěru prezident Claudio Lotito a zkušený lodivod se tak o své místo nemusí bát ani po třech porážkách v řadě a poklesu až na desáté místo tabulky.

Je však zcela jasné, že v Laziu něco zkrátka nefunguje a ani samotní hráči si příliš nevěří. Proto se zdá být zřejmé, že Fiorentina v neděli Římany porazí a připíše si tak na své konto další cenné body v boji o Champions league.

(analýza: Fortuna)
---------------------------------------------------------------
Môj názor:

Plne súhlasím s analýzou Fortuny, aj keď ich slová beriem niekedy s rezervou. Fialky sú však po posledných dvoch zápasoch skutočne v pohode a po návrate Mutu a prebudení Gilardinha sa v domácej ofenzíve črtá obrovská sila, ktorú zrejme poslabšia obrana Lazia nebude vedieť zastaviť. Po výhre nad Neapolom (2:1) a Bolognou (3:1) má domáce mužstvo vyššie sebavedomie a motivovaní "Prandeliovci" by si s upadajúcim Laziom mali poradiť, navyše vo veľmi peknom kurze, ktorý pôjde s blížiacim sa výkopom určite dole. Predpokladám, že až na úroveň 1,6.

FC Barcelona - Sporting Gijon HDC 0:1 1 1.55 - 3:1 OK, +27,50 EUR
Expekt
Dôvera: 5/10
Vklad: 50 EUR

UC Sampdoria - AC Siena 1 1.75 - 2:2 KO
Feyenoord Rotterdam - FC Groningen 1X 1.40 - 0:0 OK
Catania Calcio - Juventus Turin UNDER 2,5 1.70 - 1:2 KO, -20 EUR
Expekt
Kurz: 4.17
Dôvera: 2/10
Vklad: 20 EUR


BILANCIA: +110,50 EUR (FEBRUÁR +615,50 EUR)

Žiadne komentáre:

/// ///
/// ///
/// ///
/// ///